M-am hotarat

Si ce daca m-am mutat si stau prea mult singura? Si ce daca prietenii imi pleaca tot cate unul in tari mai mult sau mai putin indepartate? Si ce daca vecinii imi afuma hainele proaspat spalate? Si ce daca ploua, iar mie imi place soarele? Astea sunt doar detalii. Am constatat ca atunci vrei sa te cufunzi in visare/nostalgie/melancolie/tristete-sau-cum-mai-vreti-voi-sa-ii-ziceti e extrem de usor: trebuie doar sa te concentrezi pe ce nu merge bine, pe ce nu iti place. Apoi iti creezi un loc confortabil acolo si te complaci in situatia aia dezolanta. Incet incet nu mai vezi lucrurile cu adevarat importante, oamenii pentru care trebuie sa zambesti.

Adevarata provocare insa consta in a te mobiliza, a deschide ochii si a vedea tot ce merge bine, toate lucrurile frumoase pe care oamenii din jurul tau le-au adunat in calea ta. De ce e asa de greu? Pentru ca presupune un efort de vointa, un consum de energie pe care nu vrei sa il aloci. Si totusi, cand o faci incepi sa remarci atatea alte detalii care inainte iti scapau: nori in multe culori, soarele portocaliu la apus, zambetele si caldura cu care te trateaza oamenii, cadouri neasteptate, un buchet de flori intins catre tine de maini micute, un banc spus special pentru ca tu sa zambesti, o vorba buna venita de unde nu te asteptai. Si incet, incet, parca incepi sa zambesti si tu. Precum spuneam, fericirea e o alegere.   In plus, e adevarat ca orice sut in fund dat de viata e un semn ca ai stat prea mult in loc si ca trebuie sa te misti, ca incepi sa incurci drumul.

Asa ca m-am hotarat: fac un pas inainte. Poate ca genunchii imi tremura si mi-e putin teama ca o sa cad, dar e timpul sa ma misc, sa schimb ceva.

Category: Pentru ca pot
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed.You can leave a response, or trackback from your own site.
2 Responses
  1. Crengu says:

    Felicitari, foarte buna decizie! 🙂

  2. Ramo says:

    Multumesc, asa zic si eu 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *