Taximetristi

Inca nu-mi vine sa cred ca scriu postul asta. Cei care m-ati mai citit stiti cat de antipatici imi sunt taximetristii. In trafic ma feresc de ei ca de TIR-uri (nici alea nu-s preferatele mele).

Vineri insa, a trebuit sa plec urgent de la birou, pe la 5.20. Trafic infernal, abia am reusit sa gasesc un taxi, mai si ploua… In mod surprinzator, masina a ajuns in 4 minute (exact cum mi-a spus centralista ca va ajunge). Ma urc in masina, ii spun omului unde vreau sa merg si pornim la drum. La un moment dat ma intreaba pe unde vreau sa mergem. Optiunile chiar erau multe si nu-mi statea mie gandul la trasee; as fi vrut sa ma teleportez la destinatie. Ii zic sa mearga pe unde e mai scurt, dupa care ma corectez rapid “De fapt, nu, nu pe unde e mai scurt, pe unde ajungem cel mai repede, chiar daca e mai lung”.

Omul (din nou, surprinzator, o personalitatea placuta, ca am schimbat cateva cuvinte, in masura in care am fost si eu capabila sa fac conversatie in conditiile date) a prins ideea. M-a dus pe strazi pe care habar n-aveam ca exista dar pe care am intalnit putine masini. Mi-a explicat ca nici lui nu-i convine sa stea in trafic; ii consuma mult masina 🙂

Drumul (distanta medie pentru un oras ca Timisoara) a durat vreo 15 minute, in conditii de trafic intens.

Ce sa zic? Uneori, extrem de rar, poate ca totusi imi plac taximetristii. Dar numai aceia care stiu sa conduca bine, nu incalca reguli de circulatie pentru care si-ar pierde carnetul, reusesc sa nu injure in fata clientului (sau sa aiba replici nepoliticoase, ieftine si inutile), nu dau muzica la maxim pe ritmuri de populara, manele, reggae sau te miri ce, nu te lasa sa stai in curent dar nici sa mori de cald si te duc la destinatie in conditiile puse de tine. Adica te trateaza cu respect. Cred ca ar mai fi niste conditii dar ma opresc aici.

Singurul meu regret este ca nu am luat numarul de telefon al omului, ca sa apelez la el cand mai am nevoie.

Category: Pentru ca pot  Tags: ,
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed.You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *