Traiasca politia romana!

Sau nu!

Initial am vrut sa va povestesc totul, cu detalii, cu nume, insa m-am razgandit. Nu am, din pacate, nici o proba care sa demonstreze ca spun adevarul. Am doar cuvantul meu si o corectitudine care nu ma lasa sa “traiesc bine”.

Dar nu ma las. Tot va spun cateva cuvinte despre “mandra” noastra forta militieneasca (nu, n-am gresit termenul), si despre comportamentul lor “ireprosabil”.

Stiti cum fac politistii (pardon, cica le zice “agenti constatatori”) cand se simt cu musca pe caciula (pentru ca te-au oprit fara justificare), atunci cand refuzi sa semnezi procesul verbal? Te lasa sa pleci, spunandu-ti cu un aer de superioritate ca oricum nu poti sa faci contestatie pentru ca nu ai procesul verbal si ca ei nu pot garanta ca il primesti in perioada pentru care ai dovada de circulatie. Apoi (dupa ce ai plecat), se duc lejer in masina si mai completeaza frumusel niste cuvinte (in functie de cat loc mai au sa scrie) ca sa-si acopere fundul. Apoi mai adauga pe procesul verbal si un martor care nu a fost acolo.

De unde stiu? Pentru ca am trecut prin asta. Procesul verbal pe care l-am primit, cam la o luna dupa ce am refuzat sa il semnez, contine detalii pe care politistul nostru mirobolant nu mi le-a citit si nu erau scrise in momentul in care mi l-a dat ca sa il semnez. Ah! Si un martor ce nu era acolo, dar mai conteaza? E doar un “mic”detaliu, asa-i? Daca as putea si sa demonstrez ce spun, chiar i-as da in judecata. Din pacate eu n-am martor si nici nu vreau sa fac ca ei, sa apelez la unul fals, care sa minta pentru mine.

Stiu, sunt prea corecta pentru o tara in care pana si cei ce reprezinta legea sunt incorecti (si n-o respecta). Greseala mea! 🙁

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed.You can leave a response, or trackback from your own site.
6 Responses
 1. Poate totusi ai un martor care poa’ sa jure la fel de tare ca omu’ muncii nu avea martor? 🙂

  Ce draci facusi in trafic. De ce te-au oprit in final?

 2. Ritz says:

  Sunt curios ce infractiune ai savarsit.

 3. ramo says:

  @ Ritz: nu a fost vorba de o infractiune, imi pare rau sa te dezamagesc.

  @ Sorin: ba sigur ca pot avea un martor care sa faca asa cum zici tu, mai ales ca m-au oprit pe nedrept. Dar am si o constiinta.

 4. Fane says:

  “Traiasca politia romana!”
  Cum le dorim noi … asa sa traiasca!

 5. Nu stiu ce sa zic. Am lucrat destui ani cu ei ca sa pot spune ca sunt oameni deosebiti (eram civil).

  O zi proasta probabil. Nu pare corect sa fie bagati toti in aceeasi oala, asa cum nu toti tiganii sunt rai sau nu toti romanii din spania, franta sunt cersetori.

 6. ramo says:

  Conform principiului ca “orice padure are uscaturi”, cu siguranta ca nu toti sunt asa. Insa nu cred ca era vorba de o zi proasta ci de o “poama stricata”. Si nu e singura.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *