“Birul e pentru misei”

Incredibil (pentru mine) dar adevarat, una din stirile de interes ale zilei de azi a fost ca Adi Minune a demisionat din functia de consilier, stire ce a aparut cam pe toate portalurile de stiri. “Bietul” om era foarte dezamagit ca este suspectat ca nu si-a declarat intreaga avere si verificat de ANI, ca nu vrea sa trebuiasca el sa spuna ce inel cu diamant a primit sau ce punga de bani i s-a pus la picioare la o cantare (asta am auzit-o la radio). Pai cum? El sa trebuiasca sa plateasca impozite? Cand e sarac lipit pamantului? Mda, hai sa il compatimim in cor….

Citesc acum o carte (Insula pinguinilor de Anatole France) unde am gasit un paragraf ce se potriveste ca o manusa felului in care taxele si impozitele sunt aplicate in tara noastra draga si scumpa: “Fiind nobil, eu nu voi plati bir. Birul e pentru misei. Prostimea trebuie sa plateasca.”

Word!

Category: Aiureli  Tags:
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed.You can leave a response, or trackback from your own site.
7 Responses
 1. Sorin says:

  adi minune fiind aceeasi chestie cu copilul minune?
  cu birurile (taxe, impozite…) e perfect ok. cat te costa ca sa ajungi nobil? 😉 (parlamentar, senator… alt “om mare”)

 2. ramo says:

  Da, e aceeasi chestie. Inca imi amintesc ca atunci cand l-am vazut prima (si ultima) oara (la Festivalul Berii in Timisoara, acum multi ani, cand “minunea” era in voga), nestiind la ce sa ma astept, am intrebat: “ce e chestia aia mica si rosie ce se misca acolo in fata?”…
  Ca sa ajungi nobil, in primul rand, te costa multe nopti nedormite daca ai o constiinta.

 3. Sorin says:

  la ora asta nu prea vad legatura dintre constiinta si nobilime 🙂 cand esti mare si tare, cui ii mai pasa de ce spune/face “multimea”? 😉

 4. ramo says:

  Asa sa fie? N-am de unde sa stiu…eu nu-s mare si tare 🙂

 5. Madalina says:

  Ce fel de consilier era Adi Minune???

 6. Sorin says:

  heheeee, stefanesti, terenuri… invarteli… 🙂
  mic si infigaret 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *