Mascati, arme si trandafiri

Cam acum 5 ani si vreo 2 ore, pe cand eu si (buna mea prietena) Rox incercam sa reparam din nou imprimanta, un politist si 2 mascati au dat buzna in biroul in care lucram pe vremea aia. Lucram la o firma ce facea import si distributie de carti si de reviste. Cand am vazut politistul primul gand a fost “Oare astuia ce revista nu i-a ajuns?” :))

A venit tinta spre mine si m-a intrebat daca eu sunt….eu 😛 Sub socul momentului si al intrebarii n-am auzit cum unul din mascati a urlat (da, chiar a urlat): “Mainile sus! Nu misca nimeni!”. Nu m-am speriat dar m-am uitat uluita la cei ce napustisera in birou si eram foarte convinsa ca era ori o farsa ori o greseala. Colega mea de birou intinsese mana sa se sprijine de ceva – ea chiar se speriase… poate din cauza luminitei rosii care pornea de la arma unuia din mascati si “dansa” pe fruntea mea.

Fara prea multe explicatii (dar cu o acuzatie de “deturnare de fonduri” – parca desprinsa din filme…ca toata scena, care sigur nu putea sa faca parte din viata mea!!!) mi s-au pus catusele. Ei, atunci parca s-au schimbat senzatiile. Totusi ceva nu era in ordine. Probabil atunci am inceput sa tremur. Noroc ca n-a durat mult.

In cateva minute aveam in fata o cerere in casatorie (“acuzatiile” aduse, de care trebuia sa iau la cunostinta) si in spate unul din mascati ingenunchiase, cu o cutiuta rosie de catifea in mana. In ea era un inel ce avea sa imi faca viata mai frumoasa.

Nici usurarea ca totul era de fapt in ordine, nici trandafirii, nici “cameramanul” (ascuns asa de bine incat nu il detectasem – desi l-am cautat cu privirea cand credeam ca e o farsa), nici viitorul meu sot care ma strangea deja in brate nu m-au putut face sa ma opresc din tremurat – nu de frica, ci de emotia momentului 🙂

Restul zilei a fost… asa, ca un zbor placut printre nori. Am un zambet pe buze cand ma gandesc la asta.

Asadar, azi, eu nu sarbatoresc Valentine’s Day, ci ziua in care un politist, doi masacati, un “cameraman” si un”florar” mi-au lasat una din cele mai frumoase amintiri posibile 🙂

Category: Pentru ca pot
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed.You can leave a response, or trackback from your own site.
4 Responses
 1. benny says:

  Foarte frumos, pupa 🙂 ce bine ca nu iti aduci aminte si de tremuratul meu, cu pistolul in mana, gandidu-ma pe cine impusc daca zici “nu” :)(pe mine sau pe tine)….oricum, mi-au luat astia gloantzele…preventiv 🙂

 2. cristishady says:

  Frumoasa cerere ai avut ;)). E bine ca ai supravietuit unui atac cerebral ;)).

 3. Alex Husenita says:

  Da, auzisem povestea asta dar parca suna si mai bine scrisa. Bravo lui Benny pentru idee. :)) Si LA MULTI ANI impreuna.

 4. ramo says:

  @benny: pai alea nu le-am simtit pe propria-mi piele 😀

  @cristishady: da, mare noroc ca evenimentul asta nu s-a soldat cu victime 😛

  @alex: multumim 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *