Iubim sau suntem indragostiti?

Ne indragostim cu ochii si iubim cu inima. De ce? Pentru ca ne indragostim de o aparenta, nu de omul care sta langa noi la birou, langa noi la coada, la bar intr-un club, peste drum in statia de taxi sau afara la o tigara. Ne indragostim de ceea ce presupunem noi ca este omul acela, ne indragostim de ceea ce ne dorim sa fie, de ceea ce ne imaginam ca ar putea fi. Ne indragostim de ceea ce este dispus sa ne arate la inceput, de ceea ce ne ofera ca raspuns la nevoile noastre.

Foarte rar se intampla ca acel om sa fie exact asa cum pare a fi. Acelea sunt cazurile extrem de rare in care iubesti si esti indragostit.

Iubim abia dupa ce l-am descoperit pe omul de langa noi, dezbracat de aparente, de presupuneri, iluzii sau inhibitii. Il iubim atunci cand stim ca reprezinta ceea ce vrem cu adevaratΒ  – poate pentru perioada aceea din viata noastra, sau poate pentru toata viata. Ii iubim temerile, calitatile, defectele, reusitele si nereusitele, pentru ca ii apartin si pentru ca atat cat il iubim, ne apartin si noua. Il iubim pentru ca iubim felul in care ne simtim atunci cand suntem impreuna, sau despartiti. Iubim chiar si asteptarea pentru ca stim ca fiecare minut ne aduce mai aproape de linistea de a il simti langa noi.

Iubim si suntem indragostiti de ideea ca ne iubeste la randul lui.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed.You can leave a response, or trackback from your own site.
4 Responses
 1. Nicu says:

  Imi place la nebunie. Pur si simplu imi place la nebunie. O sa-mi permit sa mai folosesc din cand in cand cate un citat din postarea asta. O sa fiu dragut si o sa spun ca apartine “unei femei intelepte cu care nu numai ca am onoarea sa fiu contemporan, dar am si marele privilegiu sa o fi cunoscut personal” πŸ˜‰

 2. ramo says:

  Multumesc, esti intr-adevar un dragut πŸ™‚ Si ma bucur ca iti place πŸ™‚

 3. Corina says:

  super post…plin de adevar…(dar poti iubi 2 in acelasi timp?)

  • ramo says:

   Multumesc, Corina. Mie inca nu mi s-a intamplat πŸ™‚ Cred ca oamenii de multe ori confunda pasiunea sau obsesia cu iubirea. Poate de aici vine si senzatia ca iubesti doua persoane diferite in acelasi timp πŸ™‚

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *