Asteptari

Am un prieten care mi-a spus, acum multi ani, ca “daca nu vrei sa fii dezamagit, nu te astepta la nimic din partea oamenilor”. Am avut multe discutii cu el pe tot felul de teme, discutii pe care le-am uitat amandoi probabil, dar vorbele astea mi-au ramas in minte si mi le-am amintit de fiecare data cand asteptarile mi-au fost inselate. A fost o perioada in care am incercat sa traiesc fara sa am nici un fel de asteptari din partea celor din jurul meu, dar a fost teribil de scurta.

Se pare ca ma incapatanez sa am incredere in oameni, destula incredere incat sa incep sa am asteptari din partea lor si sa fiu dezamagita. Mai trist mi se pare faptul ca se intampla cu aceiasi oameni. Probabil ca ar trebui sa imi invat lectia si sa renunt la un moment dat. Ce inseamna sa renunt? Inca nu imi dau seama. Cu siguranta ca atunci cand o sa aflu, o sa reusesc sa ma desprind cumva de cei de care pot sa ma desprind. Spun asta pentru ca sunt si oameni de care nu te poti desprinde o viata intreaga.

Pana atunci insa, cred ca trebuie sa avem si asteptari, si impliniri dar si dezamagiri in viata. Ele ne formeaza caracterul si ne influenteaza continua dezvoltare ca oameni.

Cu toate astea, detest ca un om la care tin sa ma dezamageasca!

Category: Pentru ca pot
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed.You can leave a response, or trackback from your own site.
2 Responses
  1. Cristi says:

    Uite ce zicea Octavian Paler:
    “Am învăţat că indiferent cât de bun iţi este un prieten oricum te va răni din când în când, iar tu trebiue să-l ierţi pentru asta.”

    Cred ca si treaba cu asteptarile intra cumva aici 😛

  2. ramo says:

    Da, Cristi, frumos citatul dar mai stiu si eu unul: “ulciorul nu merge de multe ori la apa” 🙂 Poate ca nimeni nu ar trebui sa se culce pe-o ureche cu gandul ca oricum va fi iertat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *